Zenna Gustafsson 150608Anki träffar Bikini Fitness-vinnaren Zenna GustafssonSKKF:s Summer Camp.

Zenna Gustavsson vann Bikini Fitness på Fitnessgalan och kom 2:a på Tyngre Classic. Hon har sin träningsbakgrund inom handboll och hamnade på gymmet pga en axelskada från arbetet. Hon insåg snabbt att det var roligt att lyfta tungt och 10 år senare ställde hon sig sedan på scen.

Zenna tar hjälp av Jill Holmström kring kosten och menar att det är skönt att ha någon som ”håller henne i handen” och säger åt henne att ”sluta gnälla” – även om man själv kan mycket om kost så är det lätt att tvivla på sig själv när hjärnspökena kommer, och då är det bra att ha någon som håller i tyglarna, säger hon.

Zenna och Anki 150607

Sedan sin första tävling har hon skalat av ca 10 kg med minimal förlust av muskelmassa. Sedan dess ligger hon ungefär fem kilo över sin tävlingsvikt och siktar på att inte gå upp så mycket efter varje tävling.

-Jag ville skala av allting och se hur kroppen såg ut under, säger Zenna.

Zenna menar att deffkosten måste smaka bra. Hon gillar att experimentera med kryddor, buljong och ingredienser för att deffkosten ska bli som vilken vanlig vardagsmat som helst. Hon inspireras av vanan av att äta mycket soppor och grytor, och det tillämpar hon även under deffen.

-Man måste hitta mat som man tycker om.

 

Mockarutor Zenna 150608Vi kommer in på potatisens vara och icke vara under deff. Självklart måste jag också be Zenna att avslöja receptet på sina inlagda rödbetor, som är den enda variant jag hittills har kunnat uppskatta av denna rotfrukt. Zenna antog utmaningen och lyckades. Ytterligare en rödbetsframgång är mockarutor som hon hade tagit med sig hela vägen till Summer Camp i Högbo – och så gott!!!

 

Zenna ser varje detalj i vardagen som en del på vägen till målet.

-Jag älskar min torsk, min kyckling och min broccoli, för jag vet att det kommer att ta mig till målet.

Hon menar att det är viktigt att ha en klar målbild för sig, oavsett vad man strävar efter – hur det kommer att kännas att nå målet.

 

Zenna i media:

Bloggar på Aldrig Vila: http://therestless.se/zenna

Instagram: zennagustafsson

Facebook, Zenna Gustafsson

http://www.tranastidning.se/tagg/33788/zenna-gustafsson

Veckans CSV

Organiskt material som produceras när man brygger öl och rostar kaffe har blivit en stapelvara i jordbruk och trädgårdsodling. Det är ett effektivt och billigt alternativ till kommersiella gödningsmedel och foder för flera bönder och trädgårdsodlare i Maine.

Företagen som tillverkar öl och kaffe kan göra sig av med avfall som annars hade varit kostsamt att transportera och deponera, och de lokala odlarna sparar pengar på att använda det materialet istället eller som komplement till sina verksamheter.

Allagash Brewing Company lyfts fram som ett exempel. Detta bryggeriföretag producerar mellan 70 och 80 ton avfall från använt korn varje vecka, och det använder en boskapsuppfödare sedan flera år tillbaka som foder till sina djur. Som en sidoverksamhet säljer han själv överskottet till andra.

Ett annat exempel är Coffee by design, som skänker sitt organiska avfall till lokala odlare för att användas i komposter och hjälpa till med svampodling

Som tredje och sista exempel får vi en ännu mer raffinerad variant på temat. MillerCoors och biotek-företaget Nutrinsic har ingår i ett partnerskap för att utvinna protein ur bryggeriets avloppsvatten för att tillverka fisk- och djurfoder av det.

Länk till Veckans CSV: http://bit.ly/1Hggnzq

 

Värdar:
Anki Sundin, nutritionist/näringsfysiolog (M.Sc. Nutrition), SSE MBA (anki@ankisundin.se)
Jill Holmström, leg dietist, personlig tränare (jill@maxdinforbranning.se)
Jingel av LoFiLeif