mm018_kalle_compVi vet alla vem tv-profilen och SM-silvermedaljören i kettlebells Kalle Zackari Wahlström är. Han har gått rakt genom tv-rutan in i vardagsrummet hos alla som gillar träning – eller inte gör det utan bara gillar honom och alla utmaningar han tar sig an.
Vi kommer först in på Kalles tv-karriär i framför allt Svett och Etikett på SVT. Han menar att alla har tid att träna, även om alla inte har tid att träna som elitidrottare. Burpees på gräsmattan kan räcka som ett träningspass om man har mycket att göra!
Kalle berättar också om sin prestationsångest och sina låga förväntningar på sig själv i programmet Svett och Etikett. Och utmanar Jill genom att säga att ingen borde tävla i MMA!

Lite mer om Kalle

Nutritionisten och dietisten i podden får avslöjat för sig att Kalle aldrig gjort en kostregistrering, vilket så klart är intressant för den som är intresserad av näringslära – han får uppenbarligen i sig det han behöver för sina topprestationer ändå, men vi kan ändå tycka att det vore intressant att få räkna lite på hans energi- och näringsintag. Vid tillfälle kanske vi får möjlighet att göra det.

Han har även en insats för Musikhjälpen på gång. För 35 000 kr får du springa med Kalle. På ishinderbana. I Jukkasjärvi.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6028979

Kalle berättar om sin terapi – som naprapati för hjärnan. Han tycker att alla borde gå i terapi för att få koll på sina känslor.

Och vår nya vana trogen levereras här veckans recept, denna gång;
Kalles morgonsmoothie:

  • 4 ägg
  • 1 banan
  • ½ avokado
  • mjölk
  • jordnötssmör

Vill du boka Kalle för en föreläsning? Maila till tove@promotormedia.se. Han pratar gärna om hur man kan göra träning rolig och inte så krånglig.

Se och hör mer av Kalle

Lyssna på Kalles senaste avsnitt på Tyngre Radio:
http://tyngre.se/podcasts/tyngre-radio/kalle-zackari-wahlstroem-tillbaka/

Svett och Etikett hittar du på SVT:
http://www.svt.se/svett–etikett/mer-svett-med-kalle-zackari-wahlstrom

Veckans Dra åt hel*ete

Alla olika sockervarianter, t.ex. kokossocker. Närings- och energivärdet är i princip identiskt mot vanligt strösocker, men det är stor skillnad på priset.

Veckans CSV

Från krabba till handväska. Från fiskeriindustrin genereras 9000 ton avfall i enbart Alaska varje år, och att göra pengar av avfall är kanske det optimala CSV:t. Tidigare har innovativa människor omvandlat räkskal till allt från bioplast till solceller, men företaget Tidal Vision går ytterligare ett steg och ska göra kläder av fiskrens. Laxläder och mjukt tyg gjort av chitosan, som finns i räk- och krabbskal för att användas i kläder och accessoarer.

Läs mer om projektet här (http://bit.ly/1Gzt2vY).

Värdar

Anki Sundin, nutritionist/näringsfysiolog (M.Sc. Nutrition), SSE MBA
Jill Holmström, leg dietist, personlig tränare
Jingel av LoFiLeif

Vill du komma i kontakt med oss? Har du tips på teman och gäster? Är du vår nästa gäst? Maila oss på anki@ankisundin.se eller jill@maxadinforbranning.se.