matsvinn expertMatsvinnsfrågan behöver hanteras på olika nivåer. Här en artikel kring vad du som konsument kan göra för att minska ditt matsvinn. Intervjun gjordes av Elin Dunås för WWF. Du kan också läsa mer om  WWFs arbete för hållbar livsmedelskedja och minskat matsvinn.

Utdrag ur artikeln, läs hela här.

Drick upp kaffet – här är anledningen.

En stor del av de 26 liter vätska vi häller ut varje år är sannolikt kaffe. Här tycker Anki att man ska fråga sig om inte en kapselkaffemaskin är att föredra framför bryggaren.

– Bara du lämnar kapslarna till återvinningen är inte kapselkaffe dåligt för miljön. Du får ju precis det antal koppar du vill ha. Det blir i princip inget svinn.

En livsanalysundersökning från konsultbyrån Miljögiraff visar dessutom att det går åt mindre kaffe per kopp kapselkaffe, och att skillnaden är så stor att förpackningsmaterialet saknar betydelse. En kopp kapselkaffe är helt enkelt bättre för miljön än en kopp bryggkaffe. Det är nämligen vid produktionen den mesta energin går åt, inte för förpackningen.

Vill du läsa mer om matsvinn?

Här finns några samlade artiklar och länkar.