Prata lönsam hållbarhet med mig över en gofika

Traditionellt CSR-arbete i all ära, men det många bolag missar är att räkna hem sitt hållbarhetsarbete. Det är dags att sätta siffror på sustainability. Hör av dig så bokar vi in ett samtal med schysst gofika. Jag är nyfiken på hur ni arbetar med hållbarhet idag och jag vill gärna berätta hur jag jobbar för att göra hållbarhet till en lönsam affär.

Kontakta mig på

anki@ankisundin.se

Telefon:
+46 (0) 707 – 29 26 33

Från analys till business opportunity

Alla goda ting är tre. Låt oss därför se analys till business opportunity i tre steg.

1. Analysera behoven.

På vilket sätt botar era produkter, tjänster och processer en “smärta” i samhället eller i miljön? Vilka är era nyckelintressenter? Tillsammans gör vi en kartläggning, som berättar vilken potential ni har, och vilken potential ni kan få med ert bolag för att göra hållbarhet till er lönsamhetsaffär.

Buzzbuilding: ett exempel på hur man kan lösa flera problem under en lösning.

Exempel för dig som arbetar med livsmedelsförpackningar i din verksamhet.

2. Räkna.

Vad är ert hållbarhetsarbete värt i pengar? Tillsammans gör vi ett business case för att få reda på var pengarna finns och vad som är värt att satsa på, här och nu och på lång sikt.

Läs mer om varför vi ska räkna på hållbarhet.


3. Kommunicera.

För maximal effekt behöver vi kommunicera vad vi har gjort, vad vi gör, och vad vi planerar att göra. Det viktiga är en ödmjuk hållning, transparens och att samtidigt våga äga hållbarhetsfrågan. Tillsammans tar vi ut kommunikationen i rätt kanaler.

Lyssna till podden Mat och Marginaler avsnitt 60 om hur du kan kommunicera.

Businessopportunity(1)

Föreläsningar och workshop

För att komma igång med lönsam hållbarhet så behövs många gånger en vitamininjektion. Med en föreläsning och workshop på temat får alla deltagare karta och kompass för att navigera i hållbarhetslandskapet och med lönsamhet i fokus. Vi anpassar innehållet efter deltagarna och var i er hållbarhetsresa ni befinner er.

 

TA KONTAKT

E-POST: anki@ankisundin.se
TELEFON: 0707-29 26 33