insekter som matInsekter som mat – vår nästa stora källa till protein i västvärlden? Här en intervju för Svenska Måltider.Utdrag från artikeln:

Varför just insekter? Varför inte åkerbönor? De är också klimatsmarta men de kryper inte omkring.
– Matinstekter är en kulturell puckel som vi måste ta oss över, därför är det intressant. Det är en provokation för många, samtidigt finns det så många tänkbara användningsområden, man skulle kunna använda fettet till berikning av djurfoder och mjölet till humankonsumtion. Sen har vi ju redan 1900 olika matinsekter i världen – det är alltså ingen ny mat. Ur ett näringsfysiologiskt perspektiv är proteinet dessutom fullvärdigt så det behöver inte kompletteras med något annat protein.

Läs hela här!

Vi har skrivit om insekter som mat förr

Proteinrik mat: Därför är matinsekterna i antågande

MM 043: Äta insekter – möt Qvicket

MM 062: Mjölbaggslarv snart på var mans tallrik?

MM 048: Från nisch till mainstream? Invenire om insektsmarknaden

BuzzBuilding –  urban insektsodling en lösning?