GastroNord dag 3, 26 april – tema hållbarhet

GastroNord dag 3, 26 april – tema hållbarhet

Nästa vecka, mellan den 24-27 april – äger mässan GastroNord rum på Stockholmsmässan Älvsjö. Det är fyra olika teman för dessa dagar: Storkök & offentlig sektor (1), Teknik & Innovation (2), Hållbarhet (3) och Branschens framtid (4). Jag ska själv delta...
Det rapporteras friskt om matsvinn.

Det rapporteras friskt om matsvinn.

2018 och vi kan konstatera att hållbarhetsfrågorna diskuteras varmt i sociala medier. De senaste årens snackis, matsvinn, är en stark kandidat och trendar även i år när man ser på antalet tweets, artiklar och resonemang. Vad har gjorts på matsvinn sedan sist? Matsvinn...
Inte konsumentens sak att välja hållbart

Inte konsumentens sak att välja hållbart

Mycket ansvar läggs på oss konsumenter att välja hållbara varor när vi handlar. Men är det verkligen konsumenten som ska bära allt ansvar att handla hållbart? Jag menar att det inte är det. Nudging i all ära… Hur vi får vår konsumentgrupp att välja hållbart är...