Trendspaningar Mat som business 2018

Trendspaningar Mat som business 2018

Trendspaningar inom mat, produktion och hållbarhet inför 2018 gör i denna artikel ett nedslag i mat som business: Lönsam hållbarhet, Integrated Pest Management och Chefugees är några som drar nytta av de skarpaste affärssinnena, de klokaste av bondepraktika och...
Trendspaningar agtech foodtech 2018

Trendspaningar agtech foodtech 2018

Trendspaningar inom mat, produktion och hållbarhet inför 2018 måste i första delen av denna artikelserie stavas foodtech och agtech: Internet och Things, Blockchain, vertikal odling och AR erbjuder produktionsled effektivare och mer hållbara system, och vi konsumenter...
Ekoägg – insektsmjöl gör dem ogiftiga?

Ekoägg – insektsmjöl gör dem ogiftiga?

Den senaste tidens främsta snackis inom livsmedel är utan tvekan den om ekoäggens dioxin och PCB-innehåll.   Det har också gjort att eko överlag har fått sig en större granskning än tidigare – hur bra är eko – och vet konsumenten egentligen vilka...
5 snackisar om livsmedel 2016 – analysen

5 snackisar om livsmedel 2016 – analysen

Det ska snackas och hackas nu för tiden, och jag vill så klart bidra med några inspel. Det handlar om matsvinn, insekter och ekologiskt, och samtidigt om att företag börjar begripa det här med att det går att tjäna pengar på hållbarhet. Det är CSV! Välkommen att...